Met ingang van 1 januari 2014, zal de vaststelling van de premie voor Vangnetuitkeringen worden gerelateerd aan de hoeveelheid instroom van medewerkers met het recht op een vangnetuitkering. Heeft u veel instroom, dan betaalt u meer ZW-premie, heeft u weinig instroom dan betaalt u minder ZW-premie. De premie zal worden vastgesteld op basis van de instroom die heeft plaatsgevonden twee jaar voorafgaand aan de premievaststelling. Per 1 januari 2014 zal dus worden gekeken naar de instroom in 2012. 

Om de premie nu zo laag mogelijk te houden heeft u er dus alle belang bij om instroom in een ZW-uitkering van uw oproep- of tijdelijke krachten zoveel mogelijk tegen te gaan. Dat kan uiteraard door snel te reageren als een van uw oproep- of tijdelijke krachten ziek wordt, maar dat kan uiteraard ook door te voorkomen dat ze ziek worden. Voor beide situaties is onze verzuimbegeleidingstool VMplus een uitstekend hulpmiddel.

Bent u geïnteresseerd in een nadere toelichting, neemt u dan gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak. De contactgegevens vindt u elders op deze website.